hétfő, július 27, 2009

Megrázó élmények

Elkezdődött egy újabb hét, ez önmagában véve is elég megrázó élmény, hát még az, hogy az első munkanapon sikerült felnyársalnom a jobb tenyeremet egy gombostűre. Elég kellemes volt. Itt látszik milyen veszélyeket rejt magában egy iroda a látszat ellenére. :)
Ha már megrázó élményekről van szó, tegnap megint összeakadtam egy ütős kis filmmel.
Azt nem merem mondani, hogy jó, mert azt egy ilyen filmre nem mondjuk. Megrázó, sokkoló és még fokozhatnám, főleg, hogyha belegondolunk, hogy valós eseményeken alapszik.
A film címe April showers és nem összetévesztendő a hansonló címmel rendekező April's shower c. vígjátékkal, mert ez egy nagyon kemény dráma.
Az 1999. április 20-án a Coloroadoi Columbine gimnáziumban történt lövöldözést dolgozza fel, melyben 2 diák 12 társának és 1 tanárnak az életét vette el majd utána magukkal is végeztek.
Ha jól olvastam, a rendező és egyben a történet írója is részese volt az eseményeknek ugyanis ő akkor volt végzős abban az iskolában.
Elég sokkoló film, mint már az előbb is említettem. A film első részében magát a lövöldözést elevenítik fel, a második felében pedig a túlélők reakcióját, érzelmeit mutatják be, hogyan boldogulnak az emlékekkel, a sebekkel, melyeket az a nap okozott.
Azért örülök, hogy kicsiny hazánkban nincs ilyen nagyon történelme az iskolai lövöldözéseknek. Nem is tudom mi lenne a jobb, ha elrettentésképpen itthon is bemutatnák a filmet (amire elég kicsi az esély) vagy ha egyáltalán nem is tudnának róla a magyar diákok, nehogy rossz hatással legyen rájuk.
Mindenesetre megrendítő volt látni.
Rettentően jól van megrendezve, összevágva a film, a zene pedig rátesz egy lapáttal az összhatásra.
Aki szereti a valós alapokkal rendelkező drámákat, annak ajánlom.

Nincsenek megjegyzések: